12.08.2017, 16:35
Wiesz Czerwony, z zebraniem grupy to jest teraz trochę błędne koło. Trzeba by tutaj ludzi wezwać różnymi kanałami, a żeby to zrobić, w zasadzie musiałby być jakiś gotowy pomysł.
Przez moment zatęskniłem do CzerAnte 9 z Wojną Ojczyźnianą, bo fajnie byłoby dalej prowadzić totalną mobilizację i wojnę aż do ostatecznego zwycięstwa, zmiażdżenia Ententy i koniecznie odzyskania Madagaskaru. Niestety, wygląda na to, że moim głównym celem krótkoterminowym powinna być tam rozstrzelanie Sasuna pod sądem hetmańskim, a wtedy grałbym sam Paskudna postać.
Cytat:Ogółem zawsze byłem zwolennikiem rozmawiania o scenariuszach pod kątem tego, jaki efekt chce się osiągnąćSłusznie, może niepotrzebnie żeśmy się zagłębiali w dyskusje o realizmie. Podobnie dawne postulaty o pytanie "kim chciałbyś być w grze".
Cytat: W scenariuszu właśnie po to dodałem te ostatnie dekady odwilży i liberalizującego króla, by jakoś równoważyć autorytaryzm. Pewne elementy były w moim odczuciu narzucone kryteriami - MBP i KBW, ponadto jeśli szlachta w epoce Witkacego ma nadal mieć istotną pozycję to nie wyobrażam sobie utrzymania jej bez użycia siły. Ale to nie Rosja Mikołaja II i rząd wykorzystuje raczej pozycję ustrojową i pieniądze.W takim razie można by wpakować do scenariusza rozkład tego stronnictwa. Tzn. OBLP mogłoby zaczynać jako kapeć, bo... no właśnie, co scenariuszowo. Stare motywy kompromitacji a la CBC?
Przez moment zatęskniłem do CzerAnte 9 z Wojną Ojczyźnianą, bo fajnie byłoby dalej prowadzić totalną mobilizację i wojnę aż do ostatecznego zwycięstwa, zmiażdżenia Ententy i koniecznie odzyskania Madagaskaru. Niestety, wygląda na to, że moim głównym celem krótkoterminowym powinna być tam rozstrzelanie Sasuna pod sądem hetmańskim, a wtedy grałbym sam Paskudna postać.