Kanciapa: historie nieprawdziwe

Pełna wersja: Konkurs "Chryzantemy i Motywy"
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Na fali lekkiej nostalgii okołozlotowej i motywach klasycznego konkursu "Indiolska" ogłaszam nowy konkurs, "Chryzantemy i Motywy".

[Obrazek: JZjhwme.jpg]

Zgłoszenia: projekt scenariusza do mnie na PW, a ja wklejam w tym temacie (zachowujmy anonimowość).
Może być skrajnie minimalny objętościowo, byle spójny logicznie. Może zawierać planowany tytuł gry, ale nie musi. (Ponownie z innymi materiałami, można nawet walnąć Krzesła, jak ktoś ma wenę).
Można zgłosić dowolną liczbę scenariuszy. Czas jest do 5 sierpnia 2017.
Forma wyłonienia zwycięzcy: głosowanie jawne użytkowników forum.
Nagroda: zgłoszę i poprowadzę grę na scenariuszu Tongue Do eventów będę dorzucał skany z przedwojennych reklam z mojej kolekcji.
Motywy: Scenariusz musi zawierać w sobie wszystkie poniższe motywy i jest to jedyne wymaganie, poza tym panuje pełna dowolność. Jeżeli jakiś motyw jest sformułowany niejednoznacznie, jest to umyślne. To znaczy można stosować różne wybiegi i wygibasy, dopóki dosłowna treść motywu jest zachowana.
  1. Czechy są związane z Polską, albo w jej granicach.
  2. Stanisław Ignacy Witkiewicz otrzymał nagrodę państwową.
  3. Benito Mussolini jest na pierwszych stronach gazet.
  4. Rosja jest demokratyczna, przynajmniej nominalnie.
  5. Co najmniej w ciągu ostatnich 10 lat działały w Polsce takie przyjemne instytucje, jak Korpus Bezpieczeństwa Wewnętrznego i Ministerstwo Bezpieczeństwa Publicznego.
  6. W ostatnim czasie miało miejsce w Polsce głośne zwycięstwo militarne z udziałem wojsk na motocyklach (ewentualnie mogą być rowery czy welocypedy).
  7. W Polsce prasa często pisze o szlachcie.
  8. Głośny polski minister o imieniu Antoni zapowiada loty w kosmos.
  9. Poniższe wycinki prasowe są zaczerpnięte ze świata gry (także muszą mieć w nim sens jako poważne wiadomości/reklamy).
    [Obrazek: gfATJDV.jpg]
    [Obrazek: QnaZr36.jpg]
Największy problem mam z tymi motocyklami, bo na wyposażenie wojska weszły masowo dopiero w 2 poł. lat 30. Reszta jakoś się spina.
Dodałem lekkie poluzowanie (rowery jako alternatywa). Poza tym tych motocyklistów nie musi być strasznie wielu, byle się wsławili Tongue
"Może być skrajnie minimalny objętościowo, byle spójny logicznie."

Czyli nie musi być realistyczny?
Zwróć uwagę, że jeżeli wygra, powinien być w teorii grywalny. Myślę, że zalecany jest przynajmniej realizm anteczny.
By było to jednoznacznie powiedziane. Realizm ten bardziej ma dotyczyć spójności świata przedstawionego i funkcjonowania w nim wszystkich elementów. Czyli np. teoretycznie można stworzyć historię bez prądu, ale z innymi technologiami o ile jest to wewnętrznie spójne i wiadomo jak te technologie działają. Czy też oznacza naginanie tego co jest w naszej rzeczywistości jedynie.
Szczerze mówiąc bardziej mnie interesuje historia polityczna niż jakieś dieselpunki. Ale jeżeli sam uważasz, że twój scenariusz trzyma się kupy, możesz go zgłosić, i tak zostanie oceniony przez publikę forumową.
Dieselpunk to był tylko przykład. Myślałem o czymś innym.

W poprzednim konkursie Można było zgłosić więcej niż jeden pomysł. W tym też tak jest?
W tym jest nawet napisane, że można dowolnie wiele scenariuszy Tongue BTW, mógłbyś wspomnieć na funpagu o konkursie i nagrodzie, choć wątpię, czy do kogoś te posty jeszcze tam docierają.
Zamieściłem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11