26.06.2014, 13:26
Cytat:Na razie nie ma ani jednego PBF tego typu, a nie sądzę by przy dwóch jak już powstaną istniała konkurencja, a nie przyjazna symbioza;
Ujmę to inaczej. Skoro gram w Ante Nord, to czemu miałbym grac w niemal identyczny pod względem rozgrywki PBF o Lwowie, tylko że z gorszym scenariuszem? Poza tym PBF Mattana też jest parlamentarny, i istnieją jeszcze co najmniej dwa polityczne PBF'y których nazw nie pamiętam, a które obiły mi się o uszy jeszcze podczas dyskusji na Idus Martii.
Cytat:Jestem Polakiem (niestety) więc łatwiej mi wejść w realia mniej więcej polskie. Gra np. Norwegami, czy Amerykanami jest o tyle słaba, że byśmy tych Norwegów, czy Amerykanów sobie wymyślali i nie mieliby oni wielkiego związku z ich prawdziwym obliczem, czyli ostatecznie też byliby to Polacy, ale inaczej nazywani w grze;
Ja np. totalnie odbiegam mentalnie i intelektualnie od typowego stereotypowego polaka, więc chyba łatwiej było by mi odgrywać przedstawicieli co niektórych narodów od polaków. A przynajmniej tak mi się wydaje. Więc też tak nie uogólniaj.