Liczba postów: 421
Liczba wątków: 37
Reputacja:
4
o. Ewaryst Poniński OP:
Nikt z mojego klubu nie używał siły fizycznej zarówno na ulicach jak i w trakcie obrad. Ma pan Minister od dawna te objawy? Co jeszcze się panu Ministrowi ostatnio uroiło?
Liczba postów: 310
Liczba wątków: 33
Reputacja:
0
Grzegorz Zawadzki:
Wiem że jest pan poseł z urojeniami obyty ale chciałbym pokazać panu że poza pańskimi rojeniami jest też rzeczywistość. A rzeczywistość jest taka że traktuje pan Sejm jak swój prywatny folwark.
Liczba postów: 1 530
Liczba wątków: 76
Reputacja:
15
Mirosław Wojtkowiak
Po wtargnięciu na mównicę i zablokowaniu obrad przez LAP musi pan mieć nie lada czelność by zarzucać komuś traktowanie Sejmu jak folwark.
Reputacja:
0
Grzegorz Zawadzki:
Kiedy posłom, tym wybranym przez Naród, odbiera się prawo do mówienia głośno o nieprawidłowościach to jest to właśnie traktowanie Sejmu jak własny folwark. To że wy panowie gdzieś tam pod stołem się dogadaliście i robicie swoje szachrajstwa nie znaczy że nikt tego nie widzi.
Reputacja:
15
01.08.2014, 17:00
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01.08.2014, 17:01 przez Czerwony.)
Mirosław Wojtkowiak
Posłowie nie otrzymali nigdy prawa do mówienia o czymkolwiek, bez udzielenia im głosu przez kierującego obradami, więc nie sposób im tego prawa odebrać.
Reputacja:
0
Grzegorz Zawadzki:
O przepraszam, jak prowadzący ma coś na sumieniu i zabroni o tym mówić to już mówić nie wolno?
Reputacja:
15
Mirosław Wojtkowiak:
Nie, nie wolno. Wolno zawnioskować o odwołanie prowadzącego i wtedy mówić o tym, co ma na sumieniu. Nie wolno wchodzić na mównicę bo jaśnie państwo LAPostwo ma życzenie przemówić i uniemożliwiać w ten sposób debatę nad przedmiotem obrad.
Nie dziwi mnie jednak pańskie zdziwienie co do funkcjonowania demokracji, bo że z demokracją pan i pana sitwa jesteście na bakier to nie od dziś wiadomo.
Reputacja:
0
Zawadzki:
Który stał się przedmiotem obrad po złamaniu Regulaminu Sejmu.
Reputacja:
15
Mirosław Wojtkowiak:
To nie pan ani pańscy koledzy jesteście od decydowania, czy regulamin został złamany.
Reputacja:
0
Zawadzki:
Jeszcze niedawno uważał Pan że Wysoka Izba jest władna do sądzenia w cięższych sprawach. Coś się zmieniło?