14.08.2020, 12:00
Mam jeszcze jedną kwestię. Z riserczu wynika, że jako dowódca okręgu moja postać nie będzie miała wiele do roboty w grze, przynajmniej do czasu jakiejś wojny porównywalnej z tą polsko-bolszewicką. Ze sformowanych pułków piechoty w maju ma być utworzona 7. DP. Dowódców dywizji mianuje Naczelnik, dowódców pododdziałów mianują inspektorowie generalni poszczególnych rodzajów broni. Zajęciem na najbliższe miesiące - o ile Szmer nie postanowi wysłać mnie na front - będzie jedynie reorganizacja 2 pułku Straży Granicznej, która historycznie w kwietniu przejdzie pod kontrolę MSWoj i dowództwo odpowiednich okręgów.
W związku z tym mam 2 pytania:
1. Czy na growym poziomie abstrakcji mogę np. nie wydawać rozkazów intendenturze czy aprowizacji o zapewnienie jednostkom warunków koszarowych, tylko uznać, że te i podobne kwestie "robią się same"?
2. Jak bardzo i jak szczegółowo mamy się bawić w gry bitewne, o ile w ogóle?
W związku z tym mam 2 pytania:
1. Czy na growym poziomie abstrakcji mogę np. nie wydawać rozkazów intendenturze czy aprowizacji o zapewnienie jednostkom warunków koszarowych, tylko uznać, że te i podobne kwestie "robią się same"?
2. Jak bardzo i jak szczegółowo mamy się bawić w gry bitewne, o ile w ogóle?