30.09.2014, 21:56
Cytat:
Bunt Prawdziwej Warszawy
Władze dzielnic Warszawy za wyłączeniem Śródmieścia zdecydowały się odseparować od Śródmieścia. Wiele lat dyskryminacji dzielnic prawdziwie Warszawskich wywołało niechęć mieszkańców do wspólnego stawienia o sobie w połączeniu ze śródmieściem Śródmieściem. Według powołanego dzisiaj Zarządu Prawdziwej Warszawy, tylko Warszawiacy w drugim pokoleniu mają prawo decydować o przyszłości miasta.
Anna Gronkiewicz-Mazur rzeczniczka i sekretarz nowego zarządu (pochodzenie starozakonne i kamieniczniczka za Szmulowszczyzny) oświadczyła, że Śródmieście jest miejscem w którym dla potrzeb władz całego kraju są wykorzystywane prawie wszystkie pieniądze warszawskich podatników. Podatki powinny być wydawane u nas gdzie są ich płatnicy przekonywała na konferencji prasowej. W czym wspierała ją przewodnicząca zarządu Zofia Mrożek zasłużona działaczka KPZU i aktywna obrończyni warszawskich zabytków przed szalonymi patriotami proweniencji emigracyjnej, a obecnie szefowa cenzury i rodowita przedstawicielka inteligencji żoliborskiej.
- Wtedy mi się nie udało, ale dzisiaj zrobię co w mojej mocy. Ani szaleństwo, ani oligarchowie nie mogą powstrzymać mnie przed walką o Warszawę szczególnie tą w której nie ma miejsca ma słoików i hipsterów, a żywe są bandy hultajów.
Do komitetu dołączył również mieszkający Saskiej Kępie nowy rektor UW, oraz dramaturg i oficer sił powietrznych Mirona Murzyn-Bosacka z Mokotowa.
Poprawiłem.