04.04.2014, 23:06
Cytat:Zarzuty to raczej wątpliwości, nie oznaczają zupełnego odrzucenia
Przyłożyłem swoją miarę, przepraszam. Moje zwykle oznaczają - odnośnie gier, zastrzegam. Wychodzę z założenia, że skoro gra jest dla zabawy to moja skłonność do kompromisów powinna być mniejsza niż przy jałowych debatach czy, co gorsza, poważnych sprawach
Cytat:Myślę, że Złota Trójca Zasad rozwiązuje dobrze problem \"dokładnego opisania\", chociaż wiem, że się pewnie nie zgodzisz :>
Do niezgody skłania mnie praktyka, gdzie niedokładny opis skutkował zbyt wielkim szyciem na poczekaniu. Szczególnie chodzi tu o sytuacje, gdy jeden gracz wypyta MG na tajnym o jakieś szczegóły a pozostali o tym nie wiedzą i póki nie zostaną uświadomieni, mają stan faktyczny za pewnik. Przy czym jest to wprost proporcjonalne do tego, jak dawno umieszczony jest POD, Ante 6 przykładem Jednocześnie nie chciałbym też popadać w ekstremum - i tu nasuwa się RfRPG, gdzie opis nie jest rozmiarów wiki KR, jest natomiast wystarczająco dokładny.
Cytat:Przyznam ci się, że mi się nie chce czytać po angielsku dłuższych tekstów, chociaż rozumiem płynnie (no chyba, że muszę). To brzydki język i nieprzemawiający emocjonalnie.
Tyle wielkiej literatury napisano po angielsku że z tą emocjonalnością nie może być aż tak źle Natomiast skompilowanie na potrzeby gry opisu w rozmiarze nie odstającym od standardów Ante nie byłoby zadaniem szczególnie trudnym.