04.04.2014, 22:50
(04.04.2014, 20:44)Czerwony link napisał(a): Ja to rozumiem, ale wydaje mi się że wnioski nie sypią się tak gęsto by scenariusz zbywać argumentem, że mi się podoba.
Cytat:Moje zwyczajowe pretensje oscylują chyba wokół tego, co nie podoba się mi, a nie że podoba się komuś innemu.Ojejej? :-[ Zarzuty to raczej wątpliwości, nie oznaczają zupełnego odrzucenia
Cytat:W sumie jednak wiążąc RfRPG z Kaiserreichem masz słuszność, bo KR też dobrze rokuje ze względu na dokładnie opisane realia.Myślę, że Złota Trójca Zasad rozwiązuje dobrze problem "dokładnego opisania", chociaż wiem, że się pewnie nie zgodzisz :>
Cytat:Zarzutu, że są opisane po angielsku doprawdy nie rozumiem - i tak na 'moich' edycjach Ante linki do angielskiej wiki były używane gęstoPrzyznam ci się, że mi się nie chce czytać po angielsku dłuższych tekstów, chociaż rozumiem płynnie (no chyba, że muszę). To brzydki język i nieprzemawiający emocjonalnie. Jestem też pewien, że nie wszyscy użytkownicy są całkiem fluentni i nie mamy prawa od nich tego wymagać.
Cytat:Ja zakładając (lol) grę wystrzegałbym się tylko dyktatur, wydaje mi się, że zabijają rozgrywkę.Myślałem o upadającej dyktaturze. Zresztą takie pomysły można łączyć, np. najpierw pinoczetowska dyktatura do połowy lat 50., potem rządy socjaldemokracji i trochę eksperymentów z centralnym sterowaniem, a gra zaczyna się w latach 60. po jakimś kryzysie