04.04.2014, 15:55
1. Zmienię na wybór potwierdzony elekcją.
2. To była Konfederacja, która podburzyła mieszczan. Mogę dopisać o tym. Chodziło mi o obiecanie większych praw dla miast i w efekcie pojawiły się rozruchy w Warszawie gdy zbliżały się do niej wojska konfederacji.
3. Talleyranda choć był biskupem niezbyt lubił informować wszystkich wokół o tym fakcie i miał żonę, ale rzeczywiście ten komentarz jest niepotrzebny.
4. Dobra będzie ten praszczur Putina.
2. To była Konfederacja, która podburzyła mieszczan. Mogę dopisać o tym. Chodziło mi o obiecanie większych praw dla miast i w efekcie pojawiły się rozruchy w Warszawie gdy zbliżały się do niej wojska konfederacji.
3. Talleyranda choć był biskupem niezbyt lubił informować wszystkich wokół o tym fakcie i miał żonę, ale rzeczywiście ten komentarz jest niepotrzebny.
4. Dobra będzie ten praszczur Putina.
[size=8pt]I przyszli ci wszyscy Braniccy, Potoccy, Radziwiłłowie i mnóstwo innych do Cesarza Rosji, padli na kolana przed nim i mówili: „Ratuj nas Najjaśniejszy Panie przed tym parweniuszem korsykańskim.” Cesarz wzruszył się do łez na ten widok i tak im odpowiedział: „Nie bójcie się moi bracia w Chrystusie. Czyż Bóg nie jest po naszej stronie?”[/size]<br /><br />„Dzieje umierania polskiego” autor nieznany