Myślownia, czyli "Władcy Sumienie"
Cytat:Taaaak. Byłem. Widziałem. Pomyślałem.

Mam mapę. Narysowałem już mapę wszystkich \"znalezionych\". Są tutaj, powrócili. Wiesz. Wcale nie jesteś sam. Jest Was dużo. Oznacza to rywalizację. Bardzo dużą rywalizację. Spektrum ogromne. Są tacy i owacy. Co teraz? Co teraz pytasz. Niech no pomyślę. Popatrzyłeś czy masz węgiel? Masz miedź? Srebro? Bursztyny. Kiedyś były bursztyny. Jak nie było złota to płacili bursztynem.

Pomyśl. Zastanów się. Daję Ci trochę czasu. Zbuduj swoje społeczeństwo. Podziel ich. Co młodzi mają robić? Co starzy mają robić? Co z kobietami? Co z mężczyznami? Zapisz to sobie. Zanotuj. Wszystko Ci się kłębi w głowie teraz, burza myśli i zastanowień. Daje Ci trochę czasu. Godzin kilka byś przemyślał co zrobisz. Dobry władca to taki który dobrze rozporządza tym co ma. Nie łaknij zbyt wiele ale i za dużo nie oddawaj, nie trwoń.

Głos w Twojej głowie podpowiada Ci również, byś uzbroił Swoich ludzi, stworzył dla nich prawo i zasady. Głos mówi, że przyjdzie do Ciebie jutro i zapyta co przemyślałeś i co zrobiłeś by przygotować się do długiego marszu o dominację nad światem.
NO, GDZIEŚ TAK BĘDZIE, KOŁO TEGO.DodgyDodgy

Wiadomości w tym wątku
Myślownia, czyli "Władcy Sumienie" - przez Dalewin - 15.04.2014, 21:01
Odp: Myślownia, czyli "Władcy Sumienie" - przez Dalewin - 15.04.2014, 21:50

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości