15.04.2014, 21:18
Maurycy Potocki (27 l.):
Drogi Panie Pośle.
Nie rozumiem zbytnio kto i na podstawie czego miałby taką listę przedstawić, ale chyba dyskusję o ile to pana posła satysfakcjonuje mogę do porządku obrad dodać. Jeśli to już wszystko to najpierw będziemy zajmować się wyborem sześciu posłów z naszego województwa, następnie sprawą dekretu, by na samym końcu przejść do omówienia listy choć nie wiem na czym miałoby to polegać.
Proszę o rozpoczęcie prac nad pierwszym punktem obrad.
Dziękuję.
Drogi Panie Pośle.
Nie rozumiem zbytnio kto i na podstawie czego miałby taką listę przedstawić, ale chyba dyskusję o ile to pana posła satysfakcjonuje mogę do porządku obrad dodać. Jeśli to już wszystko to najpierw będziemy zajmować się wyborem sześciu posłów z naszego województwa, następnie sprawą dekretu, by na samym końcu przejść do omówienia listy choć nie wiem na czym miałoby to polegać.
Proszę o rozpoczęcie prac nad pierwszym punktem obrad.
Dziękuję.
[size=8pt]I przyszli ci wszyscy Braniccy, Potoccy, Radziwiłłowie i mnóstwo innych do Cesarza Rosji, padli na kolana przed nim i mówili: „Ratuj nas Najjaśniejszy Panie przed tym parweniuszem korsykańskim.” Cesarz wzruszył się do łez na ten widok i tak im odpowiedział: „Nie bójcie się moi bracia w Chrystusie. Czyż Bóg nie jest po naszej stronie?”[/size]<br /><br />„Dzieje umierania polskiego” autor nieznany