Liczba postów: 555
Liczba wątków: 49
Reputacja:
0
kn to cena utrzymania przez miesiąc + cena miesięcznego korzystania z sieci dystrybucyjnych
Nakład jednostkowy to nakład jednego numeru danego wydania.
Celem jest możliwe wyrównywanie szans graczy, ale możesz mi podać dane i sam policzę.
[size=8pt]I przyszli ci wszyscy Braniccy, Potoccy, Radziwiłłowie i mnóstwo innych do Cesarza Rosji, padli na kolana przed nim i mówili: „Ratuj nas Najjaśniejszy Panie przed tym parweniuszem korsykańskim.” Cesarz wzruszył się do łez na ten widok i tak im odpowiedział: „Nie bójcie się moi bracia w Chrystusie. Czyż Bóg nie jest po naszej stronie?”[/size]<br /><br />„Dzieje umierania polskiego” autor nieznany
Reputacja:
0
Rzeczywiście to błąd. Powinno być liczbę numerów, a nie egzemplarzy. Dziękuję za znalezienie błędu.
[size=8pt]I przyszli ci wszyscy Braniccy, Potoccy, Radziwiłłowie i mnóstwo innych do Cesarza Rosji, padli na kolana przed nim i mówili: „Ratuj nas Najjaśniejszy Panie przed tym parweniuszem korsykańskim.” Cesarz wzruszył się do łez na ten widok i tak im odpowiedział: „Nie bójcie się moi bracia w Chrystusie. Czyż Bóg nie jest po naszej stronie?”[/size]<br /><br />„Dzieje umierania polskiego” autor nieznany
Liczba postów: 1 530
Liczba wątków: 76
Reputacja:
15
To sporo wyjaśnia. Czy w przypadku tytułu działającego w więcej niż jednym województwie, koszt założenia pozostaje bez zmian czy musi być pomnożony przez liczbę województw w których chciałbym go wydawać?
Reputacja:
0
Na początku tak własnie myślałem, ale zdecydowałem się tylko patrzeć na nakład, wiem że sprzedasz 2000 tygodników w jednym mieście nie wymaga tak dużej sieci dystrybucyjnej, ale uznałem to za nadmierną komplikację.?
Liczba postów: 188
Liczba wątków: 18
Reputacja:
0
Nie no, wg Wiki złoty dzieli się na 30 groszy i pewnie groszy, półgroszy i ćwierćgroszy się używa w codziennych rozliczeniach.