[IN/OFF GAME] Głosowania w rządzie - Wersja do druku +- Kanciapa: historie nieprawdziwe (//kanciapa.pbf.net.pl) +-- Dział: Archiwum Kanciapy (//kanciapa.pbf.net.pl/forum-4.html) +--- Dział: Późny okres wczesnokanciapowy (//kanciapa.pbf.net.pl/forum-169.html) +---- Dział: 7. Czerwonego Ante 9 (//kanciapa.pbf.net.pl/forum-138.html) +----- Dział: Organy i instytucje państwowe (//kanciapa.pbf.net.pl/forum-148.html) +------ Dział: Obrady Rządu Jedności (//kanciapa.pbf.net.pl/forum-149.html) +------ Wątek: [IN/OFF GAME] Głosowania w rządzie (/thread-626.html) Strony:
1
2
|
[IN/OFF GAME] Głosowania w rządzie - Szmer - 18.03.2016 Hławankowski Ponieważ Pierwszy Minister jest nieobecny - z tego co mi wiadomo, wizytuje żołnierzy na umocnieniach stolicy - a Panowie Ministrowie *spojrzenie wokoło* zgodnie ponaglają, by podjąć prawne decyzje, pozwalam sobie, jeżeli JO Książę kolega Wicepremier nie wyrazi sprzeciwu *spojrzenie na ks. Czartoryskiego* przeprowadzić najpilniejsze głosowania. *czeka, aż ucichnie maszyna do pisania sekretarza spisującego protokół* Głosujemy więc kolejno: 1. Nad po pierwsze: dodaniem do propozycji 2-5 adnotacji, żeby dekrety zostały zastąpione przez równobrzmiące ustawy, kiedy tylko przejdą konstytucyjną ścieżkę parlamentarną po drugie: przekazaniem tych projektów do Izby Poselskiej jako projekty rządowe. (Ponieważ te sprawy są powiązane, traktujemy je razem). Nad propozycjami dla Monarchy: 2. DEKRETU o nadzwyczajnym sposobie prawodawstwa i organizacji państwa 3. DEKRETU o powszechnym obowiązku służby wojskowej 4. DEKRETU o Cenzurze Wojennej 5. DEKRETU o gospodarce wojennej [wszystkie stąd: http://kanciapa.pbf.net.pl/thread-607-post-6835.html#pid6835 ] 6. A także nad alternatywnym opracowaniem propozycji numer 5, nad którym dyskutowaliśmy ostatnio. [stąd: http://kanciapa.pbf.net.pl/thread-607-post-6900.html#pid6900 ] 7. Nad zawnioskowaniem do Monarchy o mianowanie Ignacego Stokłosy hetmanem wielkim. 8. Nad poproszeniem Ignacego Stokłosy o konsultacje z rządem na temat dalszego prowadzenia wojny przez RTN. 9. Nad udzieleniem Panu Ministrowi Alfonsowi Pióro pełnomocnictw w rozmowach z radami rewolucyjnymi. _____________ 1.-5.: głosuję ZA. 6. głosuję PRZECIW. 7. wstrzymuję się. 8.-9. głosuję ZA. RE: [IN GAME] Głosowania w rządzie - pajęczyca - 18.03.2016 von Strachwitz 1. Za 2. Za 3. Za 4. Przeciw 5. Za 6. Przeciw. 7. Przeciw. 8. Przeciw. 9. Za. RE: [IN GAME] Głosowania w rządzie - UłanoHusarz - 18.03.2016 Fryderyk J.K. Krokowski 1. ZA 2. ZA 3. ZA 4. ZA 5. ZA 6. PRZECIW 7. WSTRZYMUJE SIĘ 8. WSTRZYMUJE SIĘ 9. WSTRZYMUJE SIĘ RE: [IN GAME] Głosowania w rządzie - ers - 18.03.2016 Czartoryski 1.-5. ZA 6.PRZECIW 7.-9. ZA RE: [IN GAME] Głosowania w rządzie - Saint/Pisces Aphrodite - 19.03.2016 OG: Jako, że zgłosiłem nieobecność i to tylko na jedną dobę (na samym początku tury), oraz pozostawiłem możliwość zajęcia się niektórymi sprawami, a innymi nie będę ignorował istnienie tego głosowania. Pozdrawiam. RE: [IN GAME] Głosowania w rządzie - Szmer - 19.03.2016 OG: a ja daję Ogarowi czas do wieczora na zagłosowanie/wstrzymanie, albo uznam go za również nieobecnego. RE: [IN GAME] Głosowania w rządzie - Ogar - 19.03.2016 1. za 2. przeciw 3. za 4. za 5. za 6. przeciw 7-9 za RE: [IN GAME] Głosowania w rządzie - Szmer - 19.03.2016 Hławankowski Projekty o poborze i o gospodarce wojennej zostały przyjęte jednogłośnie. Projekty o nadzwyczajnym prawodawstwie i o cenzurze zostały przyjęte ze sprzeciwem WPanów Ministrów odpowiednio Pióro *rzuca dziwne spojrzenie* i hr. Strachwitz. Alternatywną redakcję projektu o gospodarce wojennej odrzuciliśmy jednogłośnie. W związku z tym zlecam gońcom natychmiastowe przekazanie projektów Królowi Jegomości i Panu Marszałkowi Czernowowi. Kandydaturę Ignacego Stokłosy przyjęliśmy dwa głosy (ks. Czartoryski, A. Pióro) przeciwko jednemu (hr. Strachwitz). W związku z tym dołączamy odpowiednią wiadomość do Króla Jegomości. Wniosek o wysłuchanie hetmana przyjęliśmy także z moim poparciem. Niech sekretariat połączy się z nim telefonicznie. Pełnomocnictwa dla Pana Ministra Pióro przyjęliśmy jednogłośnie przy głosie wstrzymanym mjr. Krokowskiego, więc pozostaje mi życzyć WPanu Ministrowi owocnych negocjacji. Dziękuję. RE: [IN/OFF GAME] Głosowania w rządzie - Szmer - 29.03.2016 Przekształcam w temat OG. Głosujemy nad wysłaniem następujących USTAW do parlamentu, przy jednoczesnym pokazaniu ich królowi (bez bawienia się w dekrety). Pogrubiłem zapisy nowe lub zmienione. 1. pierwsza ustawa bez zmian: http://kanciapa.pbf.net.pl/thread-607-post-6835.html#pid6835 2. Cytat:USTAWA o Cenzurze Wojennej3. Cytat:USTAWA o gospodarce wojennej 1.-3. : ZA. RE: [IN/OFF GAME] Głosowania w rządzie - Czerwony - 29.03.2016 Stokłosa: 1-3 za Czartoryski: 1-2 za, 3 przeciw |