[zakończona] Wielka Polska Narodowa (po przejściach) - Wersja do druku +- Kanciapa: historie nieprawdziwe (//kanciapa.pbf.net.pl) +-- Dział: Kanciapa (//kanciapa.pbf.net.pl/forum-3.html) +--- Dział: Obszar startowy gier (//kanciapa.pbf.net.pl/forum-10.html) +--- Wątek: [zakończona] Wielka Polska Narodowa (po przejściach) (/thread-662.html) |
RE: [otwarte] Wielka Polska Narodowa (po przejściach) - Czerwony - 09.09.2017 Nic na siłę Pytanie, czy Polska w tym scenariuszu ma jakąś ustawę zasadniczą? Jakie są procedury jej zmiany? RE: [otwarte] Wielka Polska Narodowa (po przejściach) - Saint/Pisces Aphrodite - 09.09.2017 Tak. "oraz większością 3/4 przy obecności przynajmniej 3/5 składu posłów może zmieniać Ustawę generalną." Ustawa generalna jest odpowiednikiem konstytucji, to co obecnie nazywamy ustawami to konstytucje. RE: [otwarte] Wielka Polska Narodowa (po przejściach) - Saint/Pisces Aphrodite - 10.09.2017 Plan najbliższych działań: 11 IX - Nie ma mnie. 12 IX - Mam zamiar stworzyć fora i tajne, oraz poumieszczać w odpowiednich miejscach informacje na temat scenariusza. Do 18 IX - Chciałbym, by ustalone były wszystkie biografie i rozpoczęta była gra. RE: [otwarte] Wielka Polska Narodowa (po przejściach) - Czerwony - 11.09.2017 Spodziewam się, że nie napiszesz pełnej treści tej ustawy generalnej, i że z powodu dość dużych zmian w historii Polski trudno będzie wzorować się na jakiejś konstytucji historycznej. Jak więc będzie wyglądało ustalanie treści? RE: [otwarte] Wielka Polska Narodowa (po przejściach) - Saint/Pisces Aphrodite - 11.09.2017 Jak bardzo chcesz to mogę napisać. Ogółem nie miałem zamiaru szczególnie niczego tam dokładnie zawierać ponad to co jest w sekcji ustrój, ale jeśli jest oczekiwanie tekstu, to będę musiał ją opisać dokładniej. RE: [otwarte] Wielka Polska Narodowa (po przejściach) - Czerwony - 11.09.2017 Raczej oczekiwanie tego, by dało się stwierdzić konstytucyjność stanowionego prawa RE: [otwarte] Wielka Polska Narodowa (po przejściach) - Saint/Pisces Aphrodite - 12.09.2017 Nie mam możliwości ułożenia forów. Zamiar miałem taki: Wielka Polska Narodowa +Poza grą +Organy władzy ++Sejm ++Tajne rządu +Partie +Media ++Debaty RE: [otwarte] Wielka Polska Narodowa (po przejściach) - Szmer - 12.09.2017 Ponieważ nie chciałbym, żeby nasze forum miało wygląd zbyt sprzyjający faszynzacji, pozwolę sobie nazwać dział: "Wielka Polska Narodowa" (po przejściach). Zrobię to, jak skończę wystawiać szrot na Allegro, i dam ci modów |