[zakończona] Wielka Polska Narodowa (po przejściach) - Wersja do druku +- Kanciapa: historie nieprawdziwe (//kanciapa.pbf.net.pl) +-- Dział: Kanciapa (//kanciapa.pbf.net.pl/forum-3.html) +--- Dział: Obszar startowy gier (//kanciapa.pbf.net.pl/forum-10.html) +--- Wątek: [zakończona] Wielka Polska Narodowa (po przejściach) (/thread-662.html) |
RE: [otwarte] Wielka Polska Narodowa (po przejściach) - Saint/Pisces Aphrodite - 04.09.2017 Trochę ciekawi mnie jak można łączyć demokratyzację Senatu z wymordowaniem wrogów. RE: [otwarte] Wielka Polska Narodowa (po przejściach) - Szmer - 04.09.2017 (04.09.2017, 22:24)Czerwony napisał(a):Wiesz, możecie dołączyć do gangu i wtedy nie będziecie wrogamiCytat:wymordować wrogów Moja postać po prostu ciąży ku "demokracji" na własnych warunkach, z mobilizacją bojówek ze sztachetami i wykluczeniem/pozbyciem się ludzi, którzy jej się nie podobają. Generalnie jedną ręką hajda na wrogów narodu, a drugą pieniądz do wora dla familii. Możemy się dogadać z Benitem i Jugosławią. Ale co praktycznie wyjdzie z tych planów, to trochę zależy od praktyki, bo pan Gniewosz nie ma jakichś głębszych przekonań politycznych. Co do pragmatyzmu OK, w takim razie jaka jest zalecana przez realistów polityka? Trzymanie z Jugolami? RE: [otwarte] Wielka Polska Narodowa (po przejściach) - Saint/Pisces Aphrodite - 04.09.2017 Cytat:Trzymanie z Jugolami?I skłanianie ich by nie drażnili Francuzów w tym tych hinduskiego, lub arabskiego pochodzenia. RE: [otwarte] Wielka Polska Narodowa (po przejściach) - pajęczyca - 05.09.2017 (04.09.2017, 22:32)Saint/Pisces Aphrodite napisał(a): Trochę ciekawi mnie jak można łączyć demokratyzację Senatu z wymordowaniem wrogów. Jeśli wrogowie nie będą w Senacie to może być. RE: [otwarte] Wielka Polska Narodowa (po przejściach) - UłanoHusarz - 05.09.2017 Pytanko na szybko i składam już deklarację udziału. (Bo lekko się zapomniałem) Jak byś widział UZ? RE: [otwarte] Wielka Polska Narodowa (po przejściach) - Saint/Pisces Aphrodite - 06.09.2017 Partia nierobów żerujących na systemie ustrojowym, który stracił sens. Dużo gorsza wersja PSLu, ale do tego partia obrotowa (relewantna), a więc gotowa w każdej chwili odwrócić się od nacjonalistów i pójść do władzy z Radykalnym Centrum. RE: [otwarte] Wielka Polska Narodowa (po przejściach) - UłanoHusarz - 06.09.2017 Cytat:Józef Konstanty Szczerbic h. Szczerbic - Wcześniej właściciel kilku rodzinnych fabryk, teraz pracujący w jednej z nich jako inżynier. Działacz opozycji, oddał swoje fabryki pracownikom pod zarząd. Zwolennik pokojowego obalenia systemu i przeciwnik typowych marksistów, chcących wywołać rewolucję. Anarchosyndykalista, niezależny. RE: [otwarte] Wielka Polska Narodowa (po przejściach) - Saint/Pisces Aphrodite - 06.09.2017 :/ To jednak potrzebujemy jeszcze jednego gracza. Mamy po graczu w najważniejszych partiach i potrzeba jeszcze kogoś do wsparcia Szmera w rządzie. RE: [otwarte] Wielka Polska Narodowa (po przejściach) - Szmer - 06.09.2017 Nie wiem, jaki rozmach planujesz dla tej gry, ale może moglibyśmy zrezygnować ze szczegółowej "symulacji" rządu. Ewentualnie mógłby być nieudolny To już zależy od twojej koncepcji. W mojej koncepcji ze stanową Rzplitą ustrój wygodnie wymusza de facto permanentny RJN, z masą łebków z parlamentu w Radzie Nieustającej. Podobne rozwiązania z różnych powodów przewijały się na Antyante, Rekonkwiście i Ante 9 (wszystkie ostatnie gierki 3 różnych osób), co może świadczyć, że to najlepsze rozwiązanie przy naszych ilościach graczy. edit: RJN = rząd jedności narodowej RE: [otwarte] Wielka Polska Narodowa (po przejściach) - Saint/Pisces Aphrodite - 07.09.2017 Nie wierzę w takie koncepty przy konfliktowej kulturze politycznej. W Polsce dominuje podejście do polityki w której jest ona konfliktem. Do tego w grach niezalżnie od scenariuszy i koncepcji gry mieliśmy wyłącznie konflikt. Liczę więc na: 1) drugiego gracza do jednej z głównych partii. 2) gracza do UZ. 3) gracza mającego postać niezależną, ale z taką biografią, że może być ona spokojnie w rządzie. |