[Główna postać p. Czerwonego] Władysław Sikorski - Wersja do druku +- Kanciapa: historie nieprawdziwe (//kanciapa.pbf.net.pl) +-- Dział: Archiwum Kanciapy (//kanciapa.pbf.net.pl/forum-4.html) +--- Dział: Szczytowy okres wczesnokanciapowy (//kanciapa.pbf.net.pl/forum-168.html) +---- Dział: 1. Wielowódstwo (//kanciapa.pbf.net.pl/forum-5.html) +----- Dział: Forum organizacyjne (//kanciapa.pbf.net.pl/forum-12.html) +------ Dział: Karty postaci (//kanciapa.pbf.net.pl/forum-13.html) +------ Wątek: [Główna postać p. Czerwonego] Władysław Sikorski (/thread-85.html) Strony:
1
2
|
Odp: Władysław Sikorski - PYRALGINA - 08.04.2014 To jest ważna informacja! Dopisz, że jeniec wojsk rosyjskich i przez rosyjski sąd wojskowy skazany. Z takim dopiskiem nie mam najmniejszych zastrzeżeń. Odp: Władysław Sikorski - Czerwony - 08.04.2014 Wybacz - siedzę w tym temacie więc te okoliczności kary były dla mnie oczywiste. Dopisałem. BTW, uprzedzając ewentualne pytania, tacy karnie wcieleni - poza tym że mieli określoną liczbę lat do wysłużenia - awansowali na tych samych prawach co wszyscy żołnierze i rzeczywiście byli Polacy, dawni powstańcy, którzy otrzymali stopień pułkownika. Odp: Władysław Sikorski - PYRALGINA - 08.04.2014 Z tego zdawałem sobie sprawę, ale bardziej kojarzyłem z niewiedzy oczywiście takie praktyki z okresem po zniesieniu Kongresówki. |