Kanciapa: historie nieprawdziwe

Pełna wersja: V posiedzenie KOP - wybór pełnomocnika ds. bezpieczeństwa i szefa Biura Informacji
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3
Olszewski
Panie i panowie, zgodnie z przyjętymi ostatnio uchwałami powinniśmy najpierw przyjąć kandydatury, a później przegłosować któreś z kandydatur na pełnomocnika KOP ds. bezpieczeństwa oraz szefa Biura Informacji Społecznej "Solidarności Walczącej".
Pierwszym punktem będzie przyjmowanie kandydatur.
Dr Felicjan Romaszewski

Zgłaszam swoją kandydaturę.
Olszewski
Na które stanowisko kolega się zgłasza? Na oba?
Dr Felicjan Romaszewski

Przepraszam, wydało mi się oczywiste, że mówimy najpierw o pełnomocniku ds. Bezpieczeństwa. To na to stanowisko zgłaszałem kandydaturę.
Krzysztof Wojno

Również zgłaszam swoją kandydaturę na stanowisko pełnomocnika ds. bezpieczeństwa.
Krzysztof Wojno

Ponadto na stanowisko szefa Biura Informacji proponuję kolegę Adama Michnika, o ile oczywiście się zgodzi.
Katarzyna Śmietana: Zgłaszam na stanowisko pełnomocnika ds. bezpieczeństwa pana Iksa Igrekowskiego*.

_____
* Iks Igrekowski to socjaldemokrata i członek KOP, dawniej członek PZPR. Jego dane personalne mają charakter prowizoryczny.
Michnik
Dziękuję koledze Wojnie za wysunięcie mnie na to stanowisko. Rzeczywiście chyba dobrze czułbym się w mediach.

*Poza tym do BIS zgłasza się Tomasz Snop-Grabie z chłopów (znany z projektu likwidacji UPR, patrz III posiedzenie)*

Olszewski
Panie i panowie! Mamy zatem po dwóch kandydatów na oba stanowiska: dr. Felicjana Romaszewskiego i Krzysztofa Wojnę na pełnomocnika ds. bezpieczeństwa, oraz Adama Michnika i Tomasza Snopa-Grabie na szefa BIS. Czy zanim przejdziemy do głosowania, ktoś z koleżanek i kolegów chciałby zadać jakieś pytania kandydatom?

OG: do jutra, zależnie czy będzie jakieś zainteresowanie/konkurencja/debata Tongue
Olszewski
W porządku. Panowie, policzmy głosy... Kto za? Przeciw? Wstrzymał się?
OG: co do zagraniczniaka, musicie ustalić formułę przesłuchania Tongue
og: głosujemy na oba stanowiska równocześnie?
Stron: 1 2 3