Kanciapa: historie nieprawdziwe

Pełna wersja: [zamknięte] Gra o Tron[gra planszowa na forum]
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3
Nieco odkurzę temat,

proponuje byśmy przez forum zagrali w Grę o Tron I ed.(http://www.rebel.pl/product.php/1,302/22...-Tron.html). W skrócie jest to gra planszowa oparta na negocjacji, z mechaniką z niewielką dozą losowości i co najważniejsza trwająca skończoną ilość tur oraz dająca szanse na jednoznaczne zwycięstwo.

Moja rola ograniczyłaby się do bycia gościem który zbiera deklarację, a gracze mogliby się komunikować w dowolny sposób, ba nawet jakby chcieli to by mogli komentować wydarzenia oraz mógłbym założyć jakaś gazetkę jak sucha mechnika to za mało Wink Każdy z graczy posiadłbym swoje tajne forum, na którym przedstawiałbym swoją ostateczną deklarację co do ruchu.

Zasadniczo potrzebuje 3 graczy, maks 5 (lub 6 jeśli gracze chcą grać z dodatkiem).

Wiem, że to nie PBF z prawdziwego zdarzenia ale może chwyci. Jakby się zgłosiło 2 graczy, jestem w stanie zaproponowwać coś innego, ale wydaje mi się, że tempo GoT najlepiej pasuje by je spokojnie rozegrać przez forumSmile

EDIT: Zgłoszenia do końca miesiąca.

EDIT 2
(Formalizm szmerowski): wyznacz termin zgłoszeń Tongue

Pytanie, które się ofc nasuwa: czy od graczy wymaga się posiadania pudełka z grą? (Ja nie mam). A jeśli nie, to jak odbędzie się zapoznanie nas z instrukcją i co zastąpi planszę?

Ja nie jestem obecnie w zbyt growym nastroju, ale nie wykluczam pykania dla towarzystwa, jeśli nie będzie to zbyt absorbujące.
Nie ma potrzeby. Instrukcja jest dostępna legalnie na necie, podobnie jak skan planszy, resztę elementów wam podam(i tak są w instrukcji) a pudło z grą mam ja. Jak zbierze się ekpia, to podam stosowne linki. Plansza to będzie stosowna grafika, gdzie będe zaznaczać wasze pionki i wydane rozkazy (to nawet Paint da rade)

Gra nie jest zbyt absobująca, wydanie rozkazów na turę to jest 5-10 minut, potem ich rozegrania. Jakby się spręzyć to możemy pykać turę dziennie, a jest ich do rozegrania 10. Oczywiście możemy też dużo wolniej, ale w skali dnia gra nie jest zbyt absorpująca, chyba, że ktoś chce prowadzić nieskończone negocjacje.

A termin dodałem w pierwszym poście. Znajomość książek nie jest wymagana, ani nawet wskazana choć pewnie jakiś minimalnie większa zabawa będzie.

EDIT: Może puścisz ogłoszenia via FB? Smile
OK, puściłem. Choć prawdę mówiąc myślę, że ciekawiej byłoby zrobić kolejny warszawski synodzik i rozegrać taką partię na żywo Big Grin
Spoko, lokal też zapewnie. Ale w sumie byłem ciekawy czy tutaj jeszcze ktoś zagląda Smile
Do Krakowa przyjedźcie, a nie. Warszawiaki zakichane.
Dlatego kompromisowo proponuje GoT przez forum.
(19.11.2014, 20:55)Szmer napisał(a): [ -> ]OK, puściłem. Choć prawdę mówiąc myślę, że ciekawiej byłoby zrobić kolejny warszawski synodzik i rozegrać taką partię na żywo Big Grin

Też tak sądzę.

(19.11.2014, 23:34)Ruski napisał(a): [ -> ]Do Krakowa przyjedźcie, a nie. Warszawiaki zakichane.

Do Krakowa niestety cała północ ma daleko, a PKP ostatnio obcina liczbę tanich połączeń żeby ludzie płacili za Pendolino Tongue
(20.11.2014, 13:56)Czerwony napisał(a): [ -> ]Też tak sądzę.

Jak tym razem dowiem się wcześniej, to chętnie ale mimo wszystko bym zagrał przez forum Smile
Mogę spróbować, choć nie wiem czy nowa Dynia nie zaspokoi w pełni moich potrzeb knucia, spiskowania i skurwysyństwa Tongue
Stron: 1 2 3