09.08.2017, 15:56 

http://imgur.com/ePGURfJ
Zrobiłem w Niderlandach zestaw dla WlkB z dużymi frytkami i Fryzją. Fryzja jest w unii z Prusami, co powinno wam dodać pieprzu w polityce w naszym rejonie (To znaczy, Prusy jako kanapowy piesek Londynu).
 (To znaczy, Prusy jako kanapowy piesek Londynu).
Co do dwóch graczy... zobaczymy. Ale też dlatego daję wam cele liczbowe do osiągnięcia.
Wisznu, spróbuję, dam znać później.

Zrobiłem w Niderlandach zestaw dla WlkB z dużymi frytkami i Fryzją. Fryzja jest w unii z Prusami, co powinno wam dodać pieprzu w polityce w naszym rejonie
 (To znaczy, Prusy jako kanapowy piesek Londynu).
 (To znaczy, Prusy jako kanapowy piesek Londynu).Cytat: Czy ta mechanika implikuje chaos eventowy i brak tradycyjnego grania parlamentem?Zależy, co rozumiesz przez chaos eventowy. Można tworzyć wydarzenia luźniej związane ze swoją siłą polityczną, może będą po prostu droższe. Gra parlamentem będzie, i będzie dobrym sposobem na nabijanie punktów wpływu.
Co do dwóch graczy... zobaczymy. Ale też dlatego daję wam cele liczbowe do osiągnięcia.
Cytat: Bo w ogóle (jeszcze a propos tej Flandrii i może Holandii) Francuscy socjaliści są według mnie bardzo internacjonalistyczni, za to niemieccy mniej bo dla nich NRS to wreszcie po wiekach zjednoczone Niemcy i poczucie tożsamości narodowej jest dość silne.Internacjonalizm nie rozstrzyga jeszcze o stanowisku w sprawie centralizacji i samostanowienia narodów, przynajmniej wg mnie. Ale problem jakby się odsunął przy nowej mapie.
Wisznu, spróbuję, dam znać później.