Konkurs "Chryzantemy i Motywy" - Wersja do druku +- Kanciapa: historie nieprawdziwe (//kanciapa.pbf.net.pl) +-- Dział: Kanciapa (//kanciapa.pbf.net.pl/forum-3.html) +--- Dział: Przed-rozmowy (//kanciapa.pbf.net.pl/forum-11.html) +--- Wątek: Konkurs "Chryzantemy i Motywy" (/thread-658.html) |
Konkurs "Chryzantemy i Motywy" - Szmer - 29.07.2017 Na fali lekkiej nostalgii okołozlotowej i motywach klasycznego konkursu "Indiolska" ogłaszam nowy konkurs, "Chryzantemy i Motywy". Zgłoszenia: projekt scenariusza do mnie na PW, a ja wklejam w tym temacie (zachowujmy anonimowość). Może być skrajnie minimalny objętościowo, byle spójny logicznie. Może zawierać planowany tytuł gry, ale nie musi. (Ponownie z innymi materiałami, można nawet walnąć Krzesła, jak ktoś ma wenę). Można zgłosić dowolną liczbę scenariuszy. Czas jest do 5 sierpnia 2017. Forma wyłonienia zwycięzcy: głosowanie jawne użytkowników forum. Nagroda: zgłoszę i poprowadzę grę na scenariuszu Do eventów będę dorzucał skany z przedwojennych reklam z mojej kolekcji. Motywy: Scenariusz musi zawierać w sobie wszystkie poniższe motywy i jest to jedyne wymaganie, poza tym panuje pełna dowolność. Jeżeli jakiś motyw jest sformułowany niejednoznacznie, jest to umyślne. To znaczy można stosować różne wybiegi i wygibasy, dopóki dosłowna treść motywu jest zachowana.
RE: Konkurs "Chryzantemy i Motywy" - Czerwony - 30.07.2017 Największy problem mam z tymi motocyklami, bo na wyposażenie wojska weszły masowo dopiero w 2 poł. lat 30. Reszta jakoś się spina. RE: Konkurs "Chryzantemy i Motywy" - Szmer - 30.07.2017 Dodałem lekkie poluzowanie (rowery jako alternatywa). Poza tym tych motocyklistów nie musi być strasznie wielu, byle się wsławili RE: Konkurs "Chryzantemy i Motywy" - Saint/Pisces Aphrodite - 30.07.2017 "Może być skrajnie minimalny objętościowo, byle spójny logicznie." Czyli nie musi być realistyczny? RE: Konkurs "Chryzantemy i Motywy" - Szmer - 30.07.2017 Zwróć uwagę, że jeżeli wygra, powinien być w teorii grywalny. Myślę, że zalecany jest przynajmniej realizm anteczny. RE: Konkurs "Chryzantemy i Motywy" - Saint/Pisces Aphrodite - 30.07.2017 By było to jednoznacznie powiedziane. Realizm ten bardziej ma dotyczyć spójności świata przedstawionego i funkcjonowania w nim wszystkich elementów. Czyli np. teoretycznie można stworzyć historię bez prądu, ale z innymi technologiami o ile jest to wewnętrznie spójne i wiadomo jak te technologie działają. Czy też oznacza naginanie tego co jest w naszej rzeczywistości jedynie. RE: Konkurs "Chryzantemy i Motywy" - Szmer - 30.07.2017 Szczerze mówiąc bardziej mnie interesuje historia polityczna niż jakieś dieselpunki. Ale jeżeli sam uważasz, że twój scenariusz trzyma się kupy, możesz go zgłosić, i tak zostanie oceniony przez publikę forumową. RE: Konkurs "Chryzantemy i Motywy" - Saint/Pisces Aphrodite - 30.07.2017 Dieselpunk to był tylko przykład. Myślałem o czymś innym. W poprzednim konkursie Można było zgłosić więcej niż jeden pomysł. W tym też tak jest? RE: Konkurs "Chryzantemy i Motywy" - Szmer - 30.07.2017 W tym jest nawet napisane, że można dowolnie wiele scenariuszy BTW, mógłbyś wspomnieć na funpagu o konkursie i nagrodzie, choć wątpię, czy do kogoś te posty jeszcze tam docierają. RE: Konkurs "Chryzantemy i Motywy" - Saint/Pisces Aphrodite - 30.07.2017 Zamieściłem. |