16.07.2014, 00:10
Stronnictwo AmaDowe marginesem. Jakie to smutne.
[zakończone] Czerń, Biel i Czerwień
|
16.07.2014, 00:10
Stronnictwo AmaDowe marginesem. Jakie to smutne.
16.07.2014, 00:51
Cytat:
W zasadzie ox-spox, będziemy później to docierać.
Tylko jeśli chcesz się mocniej angażować w LAP, to tak jak mówiłem -- dłuuugi urlop albo najlepiej emerytura (tu jakaś nieprzyjemna chroniczna choroba, niepozwalająca przebywać w warunkach polowych, może pomóc). I dopisałbyś wówczas członkostwo w partii do bio, oczywiście oficjalnie od niedawna.
16.07.2014, 01:00
Ja wiem że chcesz mi ujebać nogę Pomyślimy głębiej jak się ruszy
16.07.2014, 08:02
Chciałbym ustalić jedną rzecz, która powinna być cechą sensownego systemu politycznego i jako taka jest na Ante nieoczywista: ministrowie "królewscy" i "senatorscy" mają oczywiście działać zgodnie z polityką rządu a nie jako suwerenni panowie na włościach? W swoich instytucjach, rzecz jasna, dbają o interesy reżymu ale nie powinni działać na własną rękę.
Co się stało z terytoriami za Uralem i w Azji Środkowej? Obstawiam, że w Azji Środkowej mogły powstać jakieś mniej lub bardziej niepodległe państwa na wzór dzisiejszych ale co z Syberią i dalej położnymi na wschód terenami to nie mam pomysłu Bo zakładam, że Japonia dostała tereny maksymalnie 100-200 km w głąb kontynentu.
Jako, że Polska pod względem rolnictwa dość mocno różni się od Prus i minęło sporo czasu od RR w Prusach mógłbyś napisać coś więcej o reformie rolnej? Szczególnie o tym, czy jeszcze są wypłacane odszkodowania, jak duże są gospodarstwa rolne, ile zostało sporych gospodarstw, czy wszystko zostało rozparcelowane, jak dużo było korupcji i niesprawiedliwych podziałów ziemi w czasie RR, itd.
Jaki jest poziom alfabetyzacji? Ile ludzi mieszka na wsi, a ile w miastach?
16.07.2014, 08:16
Pewnie częściowo są kontrolowane przez siły wierne Sowietom, lokalne bandy, Mongolię, niepodległe państwa typu Emirat Buchary/Samarkandy/Chiwy. Fajnie by było gdyby gdzieś w okolicach Omska powstał jakiś rząd białych czy coś.
ن
16.07.2014, 08:18
Biali na wyspach i Kamczatce to byłoby coś. Przecież rządziłby nimi Admirał.
16.07.2014, 08:24
Kamczatka pewnie jest japońska ale gdzieś w centrum to już jak najbardziej. Flota rzeczna na Ob!
ن
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|