Iwan Hławanko-Hławankowski - Wersja do druku +- Kanciapa: historie nieprawdziwe (//kanciapa.pbf.net.pl) +-- Dział: Archiwum Kanciapy (//kanciapa.pbf.net.pl/forum-4.html) +--- Dział: Późny okres wczesnokanciapowy (//kanciapa.pbf.net.pl/forum-169.html) +---- Dział: 7. Czerwonego Ante 9 (//kanciapa.pbf.net.pl/forum-138.html) +----- Dział: Karty postaci (//kanciapa.pbf.net.pl/forum-142.html) +----- Wątek: Iwan Hławanko-Hławankowski (/thread-598.html) |
Iwan Hławanko-Hławankowski - Szmer - 14.03.2016 Cytat: RE: Iwan Hławanko-Hławankowski - Czerwony - 14.03.2016 Cytat:W 1924 miała ona większe oddziały w Warszawie, Gdańsku, Moskwie, Kijowie, Irkutce, Maryjgrodzie, Snopku i Samarkandzie; zaś za granicą w Rydze, Norymberdze, Pradze, Sztokholmie i Paryżu. Nie za dużo tych oddziałów? Założenie jest takie, że wasze postacie są raczej z drugiego garnituru, a ten tutaj wydaje się jednym z wiodących rekinów finansjery RTN Cytat:Do przyczyn jego nominacji należy fakt, że akurat był pod ręką w Warszawie W Wilnie. Powołanie rządu następuje już po ewakuacji stolicy. Poza tym wszystko bardzo ładnie. RE: Iwan Hławanko-Hławankowski - Szmer - 14.03.2016 Cóż, myślę że w RTN są bardziej zajebiście bogaci i potężni ludzie, ale może zbyt pompuję to państwo pod tym względem W każdym razie przy Maurycym Polańskim Hławanko to raczej drugi garnitur. Zmieniłem "duże oddziały" na "agencje", to znaczy jakieś tam biura przedstawicielskie. Z Wilnem też wyedytowałem. RE: Iwan Hławanko-Hławankowski - Czerwony - 14.03.2016 Teraz bardzo akceptowalne. Ale muszę się wstrzymać do czasu obsadzenia socjalistów i konserw :> RE: Iwan Hławanko-Hławankowski - Szmer - 14.03.2016 Lol, jak będę zmuszony grać sarmatami, to wraca Kaniowski von Kinsky z Wielowódstwa :> RE: Iwan Hławanko-Hławankowski - Czerwony - 14.03.2016 Ja też wolałbym tego uniknąć RE: Iwan Hławanko-Hławankowski - Szmer - 15.03.2016 To Czerwony, proponuję przesunięcie Hławankowskiego do konserwy, z tym że robiłby tam za frakcję "populistyczną". W sensie że apelował do rojalistycznych/patriotycznych sentymentów burżuazji, rolników i robotników, trochę jak to wulf planował ze stronnictwem królewskim. W związku z tym IHH wszedł do Izby Poselskiej z Kijowa z partii królewskiej (która istniała w sejmie). Motywacją IHH byłby realizm polityczny. Mówi się także, że poszukiwał poparcia aktualnej kliki dla swoich biznesów w tych trudnych czasach. Ale nie dołączył do samych reformistów, bo wygodniej mu było być silniejszym u rojalistów. HYM? RE: Iwan Hławanko-Hławankowski - Czerwony - 16.03.2016 Cytat:Ale nie dołączył do samych reformistów, bo wygodniej mu było być silniejszym u rojalistów. Skoro tak, wszedł do obozu rojalistycznego. Tak naprawdę nic w twoim opisie go z SR czy sarmatami nie łączy. Nie na siłę, serio RE: Iwan Hławanko-Hławankowski - Szmer - 16.03.2016 Mam na myśli, że nie wszedłby do SR jako partii, tylko włączył się wulfowskiej kliki rojalistycznej, która pozostawała formalnie poza SR. Hławance spodobało się "masoński" w "masońskim królu" RE: Iwan Hławanko-Hławankowski - Czerwony - 16.03.2016 Wulfowska klika rojalistyczna to obóz, cóż, rojalistyczno-wojskowy |