Andrzej Kazimierz Stelmaszczyk - apolityczny fachowiec - Wersja do druku +- Kanciapa: historie nieprawdziwe (//kanciapa.pbf.net.pl) +-- Dział: Archiwum Kanciapy (//kanciapa.pbf.net.pl/forum-4.html) +--- Dział: Szczytowy okres wczesnokanciapowy (//kanciapa.pbf.net.pl/forum-168.html) +---- Dział: 4. Czerń, Biel, Czerwień (//kanciapa.pbf.net.pl/forum-103.html) +----- Dział: 4. Czerń, Biel, Czerwień: organizacja (//kanciapa.pbf.net.pl/forum-58.html) +------ Dział: Karty postaci (//kanciapa.pbf.net.pl/forum-63.html) +------ Wątek: Andrzej Kazimierz Stelmaszczyk - apolityczny fachowiec (/thread-284.html) |
Andrzej Kazimierz Stelmaszczyk - apolityczny fachowiec - pajęczyca - 16.07.2014 Cytat: Chyba będę edytował bo taki awans w Lange-style od statystyka do super szychy jest raczej mało sensowny i zupełnie nie trzymający się kupy. Nienawidzę pisać biografii. Nienawidzę. RE: Andrzej Kazimierz Stelmaszczyk - apolityczny fachowiec (NI) - Szmer - 16.07.2014 To zamierzasz edytować czy nie? Uwagi do stanu obecnego: Cytat:Królewskim Uniwersytecie Wilhelma w Warszawie (niem. Wilhelms-Universität Warschau)Nazwa fajna, ale po '64 nigdy niemiecki nie był językiem urzędowym. Możesz zostawić dla smaku, jak ci zależy. Wstępnie ustaliliśmy z Ruskim, że Petersburg będzie wolnym miastem, więc będziesz musiał jakoś przenieść jego przygody. Przepraszam za bałagan. Nie chciałbyś być oficjalnym wiceszefem UPG? To (NI) jest konfundujące (uh, mądre słowo). RE: Andrzej Kazimierz Stelmaszczyk - apolityczny fachowiec (NI) - pajęczyca - 16.07.2014 Coś jak Gdańsk? Lol, Hanza vol 2 się tutaj szykuje. W sumie pomysł miast pod zarządem I.G. Farben, Kruppa i Siemensa byłby zabawny. A nie można zrobić tak by został wolnym miastem po wyjeździe? W biografii zakończyłem jego pobyt tam sporymi rozruchami, to mogło by być początkiem autonomii czy powstania wolnego miasta. Nie wiem jak wice wkomponować w biografię. http://en.wikipedia.org/wiki/Non-Inscrits RE: Andrzej Kazimierz Stelmaszczyk - apolityczny fachowiec (NI) - Szmer - 16.07.2014 A to jesteś w europarlamencie? Hm, w sumie to wstawiliśmy to wolne miasto, bo Ingria ostatecznie wylądowała w Prusach w zamian za Dyneburg do okręgów rozwoju (podobno w ten sposób mapa wygląda ładniej). Prusacy nie chcieli sobie anektować, razem z metropolią, hordy rosyjskich wyborców do Landtagu. Ale w sumie można założyć, że był tam izolowany (jak Odeski), z założenia łagodniejszy okręg rozwoju i dalej poszło tak, jak mówisz. Co do wiceszefa: widziałbym to tak po prostu, żeby korzystać z doświadczenia Stelmaszczyka również przy podejmowaniu decyzji centralnych. RE: Andrzej Kazimierz Stelmaszczyk - apolityczny fachowiec (NI) - pajęczyca - 16.07.2014 Po prostu to był jedyny znany mi skrót określający brak przynależności. Chciałem napisać "bezpart." ale to chyba średnio wygląda. W sumie zależało mi na tym Petersburgu. Może dogadaj wszystko z Sevem do końca a ja potem najwyżej się dostosuje. RE: Andrzej Kazimierz Stelmaszczyk - apolityczny fachowiec (NI) - Szmer - 16.07.2014 Przecież napisałem, żeby nie pisać nic o partii, jak jej nie ma. RE: [Wn] Andrzej Kazimierz Stelmaszczyk - apolityczny fachowiec - pajęczyca - 17.07.2014 I jak? Na czym stanęło? RE: [Wn] Andrzej Kazimierz Stelmaszczyk - apolityczny fachowiec - Szmer - 17.07.2014 Mogę przyklepać, jeśli chcesz zostawić Petersburg. Tak ostatnio napisałeś, że nie jestem pewien twoich intencji. RE: [Wn] Andrzej Kazimierz Stelmaszczyk - apolityczny fachowiec - pajęczyca - 17.07.2014 Ok, dodałem jeszcze, że jest wiceszefem UPG. Już jest ok. RE: Andrzej Kazimierz Stelmaszczyk - apolityczny fachowiec - Szmer - 17.07.2014 Przyjęty. Forum dostaniesz w ciągu ok. 20 minut. |