Uwagi nt. gry - Wersja do druku +- Kanciapa: historie nieprawdziwe (//kanciapa.pbf.net.pl) +-- Dział: Archiwum Kanciapy (//kanciapa.pbf.net.pl/forum-4.html) +--- Dział: Szczytowy okres wczesnokanciapowy (//kanciapa.pbf.net.pl/forum-168.html) +---- Dział: 4. Czerń, Biel, Czerwień (//kanciapa.pbf.net.pl/forum-103.html) +----- Dział: 4. Czerń, Biel, Czerwień: organizacja (//kanciapa.pbf.net.pl/forum-58.html) +------ Dział: Mechanika, administracja i technika (//kanciapa.pbf.net.pl/forum-60.html) +------ Wątek: Uwagi nt. gry (/thread-274.html) |
Uwagi nt. gry - Szmer - 16.07.2014 jw. RE: Uwagi nt. gry - Lucyfer - 16.07.2014 Jaka jest dokładna data rozpoczęcia gry. RE: Uwagi nt. gry - Szmer - 16.07.2014 Bez pytajnika brzmi jak tytuł pracy. Zapewne trzeci poniedziałek kwietnia 1942 r., jeszcze muszę sprawdzić dokładnie. RE: Uwagi nt. gry - Zgredźmin - 17.07.2014 Rozumiem że prawodawstwo II RP mamy ino w koście zamiast prezia jest król i te sprawy z ministrami inaczej opisane? RE: Uwagi nt. gry - Szmer - 17.07.2014 Zasady napisał(a):1. Wszystkie szczegóły świata gry (łącznie z prawodawstwem) są takie, jak historycznie w rzeczywistości, chyba, że MG zarządzi inaczej.Ale konstytucja jest ciut inna. Myślę, że najbardziej stosunkowo przypomina ona... marcową (bo była uchwalana na fali demokratycznego hajpu), poza oczywiście tym, co zostało wyszczególnione w opisie Królestwa Polskiego. Może w ogóle wydzielę stamtąd ustrój. RE: Uwagi nt. gry - Szmer - 22.07.2014 Tak ze względu na to, że póki co sprawy ściśle wyborcze nie są zbytnio na tapecie, daję ankietę w sprawie daty wyborów. Przy czym jeśli będą 26.07, prawdopodobnie będzie pewna obsuwa z wynikami. Z drugiej strony może wolicie szybciej odhaczyć kampanię. Aha, i jeśli będą takie głosy, możemy przedłużyć pierwszą turę do wieczora w czwartek (24.07), jeśli potrzebujecie więcej czasu na ogarnięcie (re)akcji. RE: Uwagi nt. gry - Czerwony - 30.07.2014 Walery Sławek pilnuje wyniku RE: Uwagi nt. gry - Zgredźmin - 30.07.2014 Jaśniej? Twoją poprawkę do poprawki odrzucono a teraz głosowana jest poprawka Lucka. RE: Uwagi nt. gry - Czerwony - 30.07.2014 Byłaby głosowana, ale temat jest zakłódkowany. RE: Uwagi nt. gry - Zgredźmin - 30.07.2014 oj sory pośpieszyłem się na szybko przed pracą liczyłemi zamykałem. zaraz naprawię. |