[IN GAME] 21 posiedzenie rządu - Wersja do druku +- Kanciapa: historie nieprawdziwe (//kanciapa.pbf.net.pl) +-- Dział: Archiwum Kanciapy (//kanciapa.pbf.net.pl/forum-4.html) +--- Dział: Późny okres wczesnokanciapowy (//kanciapa.pbf.net.pl/forum-169.html) +---- Dział: 7. Czerwonego Ante 9 (//kanciapa.pbf.net.pl/forum-138.html) +----- Dział: Organy i instytucje państwowe (//kanciapa.pbf.net.pl/forum-148.html) +------ Dział: Obrady Rządu Jedności (//kanciapa.pbf.net.pl/forum-149.html) +------ Wątek: [IN GAME] 21 posiedzenie rządu (/thread-607.html) |
RE: [IN GAME] 21 posiedzenie rządu - Saint/Pisces Aphrodite - 25.03.2016 Daniel E. A. Sassoon Zamykam głosowanie. W głosowaniu dotyczącym wprowadzenia podatku do surowców brało udział pięciu członków rządu. Czterech poparło projekt. W głosowaniu dotyczącym złotego polskiego głosowało Czterech członków rządu i wszyscy poparli projekt. Dziękuję za udział w głosowaniu. RE: [IN GAME] 21 posiedzenie rządu - Ogar - 28.03.2016 Ja, Pióro W związku z podpisanym porozumieniem z Radami Ludowymi, przedstawiam projekt dekretu który wprowadza w życie część jego postanowień w zakresie administracji, bezpieczeństwo oraz sił zbrojnych. Projekt dekretu który wprowadza w życie pozostałą część postanowień zostanie przedstawiony później. Cytat:Dekret o nadzwyczajnej organizacji administracji na terenach Rad Ludowych RE: [IN GAME] 21 posiedzenie rządu - Saint/Pisces Aphrodite - 28.03.2016 Daniel E. A. Sassoon Nie mam zastrzeżeń. RE: [IN GAME] 21 posiedzenie rządu - Czerwony - 28.03.2016 *Jakoś w przerwie między jednym posiedzeniem a drugim, do obrad dołącza hetman wielki Ignacy Stokłosa i siada na wolnym miejscu.* RE: [IN GAME] 21 posiedzenie rządu - Szmer - 28.03.2016 Hławankowski Proponuję, by owe regulacje przeprowadzić w formie ustawy. RE: [IN GAME] 21 posiedzenie rządu - Ogar - 28.03.2016 Ja, Pióro Jeżeli nikt nie zgłossza zastrzeżeń, to proszę o przesłanie projektu do Króla z prośbą o opublikowanie... o witam pana Hetmana. RE: [IN GAME] 21 posiedzenie rządu - Czerwony - 28.03.2016 Stokłosa Witam panów ministrów. RE: [IN GAME] 21 posiedzenie rządu - Ogar - 28.03.2016 Ja, Pióro Nalegam jednak na tryb dekretowy - przeciągnięcie na naszą stronę Rad Ludowych jest sprawą pilną, a delegaci sugerowali, że tryb dekretowy zachęci kolejne Rady do przystąpienie do porozumienia. Pozwoli to na uspokojenie sytuacji na tyłach oraz wzmocni nasze oddziały walczące z inwazją. Specjalnie też wykroiłem z tego dekretu kwestię uwłaszczenia i uspołecznienia środków produkcji, by jego postanowienia budziły jak najmniejsze kontrowersje. RE: [IN GAME] 21 posiedzenie rządu - Czerwony - 29.03.2016 Stokłosa Nieco zmieniając temat... Jako hetman wielki sugeruję ponowną ewakuację rządu w kierunku wschodnim. Kolejna linia obrony będzie zapewne oparta o Niemen, a to zbyt blisko, żeby uznawać Wilno za bezpieczną siedzibę. RE: [IN GAME] 21 posiedzenie rządu - UłanoHusarz - 29.03.2016 Fryderyk J.K. Krokowski Popieram Pana Pióro. Należy jak najszybciej wprowadzić te porozumienie poprzez dekrety, bowiem niektóre frakcje w Sejmie... *Przerwał na chwilę i spogląda tak podejrzliwie na co niektórych.* ...Mogą nie zechcieć go zatwierdzić. Mamy wojnę i potrzebujemy radykalnych rozwiązań. Chciałem się też spytać jak wygląda sytuacja z umowami handlowymi z Wielką Brytanią oraz Brazylią, bo to dla mego resortu niezwykle ważna sprawa. |