[zakończone] Ante Nord - Wersja do druku +- Kanciapa: historie nieprawdziwe (//kanciapa.pbf.net.pl) +-- Dział: Kanciapa (//kanciapa.pbf.net.pl/forum-3.html) +--- Dział: Obszar startowy gier (//kanciapa.pbf.net.pl/forum-10.html) +--- Wątek: [zakończone] Ante Nord (/thread-234.html) |
Odp: [Otwarte] Ante Nord - PYRALGINA - 01.06.2014 Cytat:Partia Przyjaciół Trzeciej Rzeszy kanclerza Adolfa Hitlera Odp: [Otwarte] Ante Nord - Czerwony - 01.06.2014 Mam to potraktować jako żart czy poważną chęć zmiany partii? Odp: [Otwarte] Ante Nord - PYRALGINA - 01.06.2014 To propozycja na wypadek stworzenia dwóch partii neopogańskich. Jak będzie neopogaństwo to i jakiś nazizm się przyda. Odp: [Otwarte] Ante Nord - Czerwony - 01.06.2014 Przed rozpoczęciem gry zasygnalizuj, czy mam tę propozycję rozpatrywać, bo twoje kryteria neopogaństwa mogą różnić się od moich Odp: [Otwarte] Ante Nord - kopia Szmera - 01.06.2014 Cytat: Twórcą, politycznym i duchowym przywódcą Stronnictwa Moralnej Odnowy Katolików jest Andrzej Dzidowski, były komunistyczny poeta, który znienacka nawrócił się w 1931 r. w kościele w Suwałkach. SMOK wywodzi się z grupki katolickich studentów Uniwersytetu Wileńskiego, ale dopiero zakup przez Polskę Islandii (1934) pozwolił mu rozwinąć skrzydła. Dzidowski i jego zwolennicy przenieśli się tam i prędko zaczęli gromadzić wokół siebie ludzi (głównie imigrantów, ale też miejscowych) spragnionych duchowości i przynależności.Szkoda, że nie ma Nerkarego, żeby mnie pochwalić ;( Odp: [Otwarte] Ante Nord - Czerwony - 01.06.2014 Jak p. Dzidowski skomentował reichskonkordat? Co wiadomo o jego wcześniejszym życiu, tj. czy jego komunizm wyrażał się tylko w wierszach, czy w bardziej zorganizowanej działalności też? Odp: [Otwarte] Ante Nord - Czerwony - 01.06.2014 Jeszcze: stosunek SMOK do Partii Jednostki. Odp: [Otwarte] Ante Nord - kopia Szmera - 01.06.2014 Cytat:Jak p. Dzidowski skomentował reichskonkordat?Papież tak chciał, wiernym katolikom nie wypada drążyć tematu. O. Cytat:Co wiadomo o jego wcześniejszym życiu, tj. czy jego komunizm wyrażał się tylko w wierszach, czy w bardziej zorganizowanej działalności też?Typowo młodzieńcze zaangażowanie, pisanie do radykalnych pisemek, chodzenie na wiece polityczne, uczestnictwo w dysputach intelektualnych. Jak ci zależy, mogę więcej napisać w biografii postaci później Cytat:Jeszcze: stosunek SMOK do Partii Jednostki.Antyantyanty. W niektórych "personalistycznych" szczegółach mogą się zgadzać, ale w zasadzie PJ to partia szatana. Odp: [Otwarte] Ante Nord - Czerwony - 01.06.2014 Okej. Przyjęty! Odp: [Otwarte] Ante Nord - pajęczyca - 01.06.2014 Podoba mi się partia Szmera! |