[zamknięte] Gra pod strasznym tytułem - Wersja do druku +- Kanciapa: historie nieprawdziwe (//kanciapa.pbf.net.pl) +-- Dział: Kanciapa (//kanciapa.pbf.net.pl/forum-3.html) +--- Dział: Obszar startowy gier (//kanciapa.pbf.net.pl/forum-10.html) +--- Wątek: [zamknięte] Gra pod strasznym tytułem (/thread-655.html) |
RE: [otwarte] Gra pod strasznym tytułem - Saint/Pisces Aphrodite - 18.03.2017 Świetnie. Mamy prawie trzech graczy. RE: [otwarte] Gra pod strasznym tytułem - Saint/Pisces Aphrodite - 22.03.2017 Skoro i tak czekam na gracza, to osoby które zadeklarowały chęć gry do czasu, gdy Szmer wymyśli jakąś postać i może dojdzie jakiś gracz chciałbym by zadały jakieś konkretne pytania, których im brakuje w dotychczasowych informacjach na temat świata gry. RE: [otwarte] Gra pod strasznym tytułem - UłanoHusarz - 23.03.2017 Jak wygląda sytuacja polityczna na świecie? I, co ważniejsze, jakie są nastroje społeczne w Polsce po śmierci dyktatora? RE: [otwarte] Gra pod strasznym tytułem - Saint/Pisces Aphrodite - 24.03.2017 1) Jest praktycznie identyczne do tej w tej chwili istniejącej. Zmiana dziejów dotyczy jedynie Polski. Jeśli ktoś uważa, że ze względu na zmiany w Polsce coś musiałoby ulec jakiejś większej zmianie, to chętnie dodam taką zmianę. 2) Ze względu na brak demokracji władze niezbyt się zgadzają na niezależne ośrodki badań opinii społecznej, a oficjalne informacje na temat opinii społecznych są przekształcane na potrzeby zmian. Jednak na pierwszy rzut oka widać, że mamy do czynienia z wzmożeniem zainteresowania polityką i jednocześnie silne nastawienie na wprowadzanie zmian w kraju. RE: [otwarte] Gra pod strasznym tytułem - UłanoHusarz - 25.03.2017 Jak wyglądają stosunki z zagranicą? I jak bardzo jest rozwinięta opozycja do obecnej już byłej władzy? RE: [otwarte] Gra pod strasznym tytułem - Czerwony - 26.03.2017 Sądzę, że w UE w tym scenariuszu Niemcy mają jeszcze silniejszą pozycję a małe kraje Europy Środkowo-Wschodniej są im całkowicie podporządkowane. Państwa Bałtyckie być może poszły ze Skandynawią drogą jakiejś własnej unii nordyckiej. Jeżeli relacje Polski z Rosją wyglądają podobnie, jak irl relacje Białorusi, to jesteśmy członkami różnych organizacji postsowieckich i pewnie uznajemy Noworosję. I to w zasadzie tyle. RE: [otwarte] Gra pod strasznym tytułem - Saint/Pisces Aphrodite - 26.03.2017 Coś takiego chciałem napisać. Plus nie ma rury na Bałtyku i uznaliśmy różne dziwne państwa na granicach Rosji za co nas nienawidzi Ukraina i Gruzja. Dyktator był frankofilem, więc z państw europejskich mamy dość dobre relacje z Francją. RE: [otwarte] Gra pod strasznym tytułem - Saint/Pisces Aphrodite - 26.03.2017 Jeśli chodzi o opozycję, to część działała dość legalnie mając nawet pojedyncze miejsca w senacie, a część siedziała pozamykana w psychiatrykach, lub tułała się po świecie. Nie mała jednak dostępu do mediów i co najwyżej mogła o sobie informować w spotkaniach po domach, czy od niedawna poprzez wiadomości wysyłane na e-maile. Internet jest dość cenzurowany, ale jak ktoś chce i się zna może takie zabezpieczania obejść, ale wpływ na masy nie był zbyt duży. Choć wiadomo, że działacze "Solidarności" i inne osoby z lat 90 są jeszcze pamiętane przez osoby w starszym i średnim wieku. RE: [zamknięte] Gra pod strasznym tytułem - Saint/Pisces Aphrodite - 11.05.2017 W związku z brakiem wystarczającego zainteresowania rezygnuję z tego pomysłu na grę. Zastanawiam się czy nie zaproponować jakiejś innej gry. Może ona odniesie większy sukces. |