Kanciapa: historie nieprawdziwe
Pecik - Wersja do druku

+- Kanciapa: historie nieprawdziwe (//kanciapa.pbf.net.pl)
+-- Dział: Archiwum Kanciapy (//kanciapa.pbf.net.pl/forum-4.html)
+--- Dział: Szczytowy okres wczesnokanciapowy (//kanciapa.pbf.net.pl/forum-168.html)
+---- Dział: 4. Czerń, Biel, Czerwień (//kanciapa.pbf.net.pl/forum-103.html)
+----- Dział: CBC | Partie i organizacje polityczne (//kanciapa.pbf.net.pl/forum-69.html)
+------ Dział: Liga Akcji Patriotycznej (LAP) (//kanciapa.pbf.net.pl/forum-72.html)
+------- Dział: Tajne LAP (//kanciapa.pbf.net.pl/forum-93.html)
+------- Wątek: Pecik (/thread-391.html)

Strony: 1 2 3

RE: Pecik - Zgredźmin - 01.08.2014

Zaczynam widzieć że Czerwony powoli zaczyna odczuwać to podgryzanie i nie do końca wie jak się do bezpartyjnego wojskowego przyczepić bo się powtarza Big Grin

RE: Pecik - Not - 01.08.2014

Widzę ze bierzemy na celownik komuchow i endeków Big Grin

Trochę standard Big Grin

Anyway, w Sejmie pewnie będzie zaraz pierwsza większa chryja. Liczę na to że Czerwonemu puszczą nerwy i będzie to można ładnie wykorzystać.

RE: Pecik - Not - 01.08.2014

To ty go strofuj. Ja podziałam sobie w partii w regionach. Zamieniłbym nazwę partii bo to jak działać w PRL jak tylko uda nam sie przejąć pełna kontrole nad sytuacja.

RE: Pecik - Not - 03.08.2014

zniesienie Senatu z tego co widzę upadnie, bo nie ma większości 2/3 głosów i ZOL głosuje ostatecznie przeciwko (bo sę wstrzymali, Lucek nie poparł ich poprawek)

mam natomiast inną ciekawostkę

Wniosek o zmianę Konstytucji winien być podpisany conajmniej przez ⅓ ustawowej liczby posłów, a zapowiedziany conajmniej na 15 dni.
1/3 ustawowowych to 180
Lucek ma klub wielkości 171

złamano Konstytucje! Tongue

RE: Pecik - Szmer - 03.08.2014

Gdzieś już napisałem, że wystarczy większość zwykła (zapewne w pytaniach o świat), natomiast musi jeszcze przyklepać król i senat, co w tym przypadku... hehehe he (suchy śmiech).

Co do wymogu liczby wnioskodawców, to nie wiem, zapewne wziąłeś to z marcowej?

tak

wypadałoby Szmerciu ogarnąć co z Marcowej a co nie bierzemy :33

Czerwony napisał(a):Proponuję wsparcie ZOL w lobbingu na rzecz zachowania przez LAP stołka ministra rolnictwa. W zamian nie oczekuję, że zrobisz jakąś radykalną woltę, ale wystarczy, że twoi posłowie nie będą szli po linii wytyczonej ostatnio przez Zgredzia. Jako polityk masz w partii silniejszą pozycję niż on.

RE: Pecik - Zgredźmin - 03.08.2014

Słodka próba przekupstwa? Tongue