Kanciapa: historie nieprawdziwe

Pełna wersja: Pytania o scenariusz
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
jw.
Czy w związku z wprowadzeniem poważnych zmian w naszej części obozu komunistycznego historia innych części obozu komunistycznego uległa zmianie?
Niewiele. Opozycja w innych demoludach trochę przyhamowała bezpośrednio po interwencji, ale potem i tak się zaczęła znów rozwijać.
A Chiny, inne pozaeuropejskie państwa komunistyczne?
Przeczytałem opis powstania. W sumie wszystko bardzo fajne oprócz:

Cytat:Pojawił się wóz telewizyjny CNN.

Serio? W warunkach okupacji, zamordyzmu (nawet gnijącego) i zamrożenia stosunków wschód-zachód CNN jeździ sobie wozami telewizyjnymi i kręci materiał? Tongue
Może przegiąłem, chodzi mi o to, że rzuciły się media zachodnie i korespondenci wojenni Tongue Poprawię to lekko jutro.
Ale jak oni dostali się do Polski? Bo chyba tak normalnie to władze okupacyjne ani PRON nie rozdają akredytacji.
Ech, zainspirowałem się Radkiem Sikorskim. Ktoś tam pewnie przyjechał z odważniejszych i się przedarł do opozycji.
Czy w grudniu 1981 r. miała miejsce zorganizowana akcja internowania działaczy opozycji?
Nie. Nie-Żabińskie władze PZPR jedyne co zrobiły w wewnętrznym rozmemłaniu, to poddały się inwazji.