Kanciapa: historie nieprawdziwe

Pełna wersja: Uwagi nt. gry
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6
jw.
Jaka jest dokładna data rozpoczęcia gry.
Bez pytajnika brzmi jak tytuł pracy. Zapewne trzeci poniedziałek kwietnia 1942 r., jeszcze muszę sprawdzić dokładnie.
Rozumiem że prawodawstwo II RP mamy ino w koście zamiast prezia jest król i te sprawy z ministrami inaczej opisane?
Zasady napisał(a):1. Wszystkie szczegóły świata gry (łącznie z prawodawstwem) są takie, jak historycznie w rzeczywistości, chyba, że MG zarządzi inaczej.
Ale konstytucja jest ciut inna. Myślę, że najbardziej stosunkowo przypomina ona... marcową (bo była uchwalana na fali demokratycznego hajpu), poza oczywiście tym, co zostało wyszczególnione w opisie Królestwa Polskiego. Może w ogóle wydzielę stamtąd ustrój.
Tak ze względu na to, że póki co sprawy ściśle wyborcze nie są zbytnio na tapecie, daję ankietę w sprawie daty wyborów. Przy czym jeśli będą 26.07, prawdopodobnie będzie pewna obsuwa z wynikami. Z drugiej strony może wolicie szybciej odhaczyć kampanię.

Aha, i jeśli będą takie głosy, możemy przedłużyć pierwszą turę do wieczora w czwartek (24.07), jeśli potrzebujecie więcej czasu na ogarnięcie (re)akcji.
[Obrazek: zgr_zpsdf55d09d.png]

Walery Sławek pilnuje wyniku Tongue
Jaśniej? Twoją poprawkę do poprawki odrzucono a teraz głosowana jest poprawka Lucka.
Byłaby głosowana, ale temat jest zakłódkowany.
oj sory Big Grin pośpieszyłem się Tongue na szybko przed pracą liczyłemi zamykałem. zaraz naprawię.
Stron: 1 2 3 4 5 6